HIARCS Chess Forums Forum Index HIARCS Chess Forums
World Championship winning computer chess software program & downloads for chess database, analysis and play on PC, Mac and iPhone
 
 QuestionsQuestions   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 

INSTALLING FFRIT 16

 
Post new topic   Reply to topic    HIARCS Chess Forums Forum Index -> Main Lobby / General Discussions
View previous topic :: View next topic  
Author
jhtruong
Member


Joined: 16 Nov 2017
Posts: 9

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 5:24 pm    Post subject: INSTALLING FFRIT 16 Reply with quote

I just bought the Fritz 16 and was able to complete the installation but (step #2) the activation dialogue does not pop up. Can someone please help me complete the set-up. I tried it on 2 computers one had Window XP and the other is Window 7.
Back to top
View user's profile Send private message
blaubaer
Full Member


Joined: 28 Jul 2011
Posts: 508
Full Name: Michael L.
Location: Bavaria, the centre of Mysticum

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,

minimum OS requirement is Win7!

Recommended OS is Win10!

Regards, Michael
_________________
16bit Mephisto Tournament: First Round and Back Round
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
jhtruong
Member


Joined: 16 Nov 2017
Posts: 9

PostPosted: Tue Nov 21, 2017 6:09 pm    Post subject: Reply with quote

blaubaer wrote:
Hi,

minimum OS requirement is Win7!

Recommended OS is Win10!

Regards, Michael



Hi, I also installed it on Win7 but I have a System Error popup "api-crt-runtime-11-1-0.dll missing from your computer" and it asked me to try reinstalling the program. I did that but still with the same error popup.
Back to top
View user's profile Send private message
herO
Member


Joined: 12 Nov 2014
Posts: 93

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 10:37 am    Post subject: Reply with quote

jhtruong wrote:
blaubaer wrote:
Hi,

minimum OS requirement is Win7!

Recommended OS is Win10!

Regards, Michael



Hi, I also installed it on Win7 but I have a System Error popup "api-crt-runtime-11-1-0.dll missing from your computer" and it asked me to try reinstalling the program. I did that but still with the same error popup.


Hi jhtruong, download and install this update. This should solve your problem.

https://support.microsoft.com/en-us/help/2999226/update-for-universal-c-runtime-in-windows
Back to top
View user's profile Send private message
chesspcmac
Member


Joined: 05 Feb 2012
Posts: 156
Full Name: Mike
Location: Brick- NJ- USA

PostPosted: Wed Nov 22, 2017 6:03 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.hiarcs.net/forums/viewtopic.php?t=8139

Instead of having NEW versions with NO significant Upgrades Chessbase should work first on a better system to protect their programs.
Fritz 2 kicks my ass the same way FRITZ 187 will do it in 10 years down the road

talking to the wall, Regards

Mike
_________________
"Sir, the slowness of genius is hard to bear, but the slowness of mediocrity is insufferable"

Henry Thomas Buckle
Back to top
View user's profile Send private message
Fernando
Admiral of the Fleet


Joined: 31 Jul 2007
Posts: 1930
Location: Santiago de Chile

PostPosted: Sun Nov 26, 2017 2:04 pm    Post subject: Reply with quote

NEVER is a good idea to purchase the first batch of any program.
Just wait the fixes.
M y advice: wait always at least half a year.

Cunctator regards
Fern
_________________
Festina Lente
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    HIARCS Chess Forums Forum Index -> Main Lobby / General Discussions All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP