HIARCS Chess Forums Forum Index HIARCS Chess Forums
World Championship winning computer chess software program & downloads for chess database, analysis and play on PC, Mac and iPhone
 
 QuestionsQuestions   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Private MessagesPrivate Messages   Log inLog in 

Absolute, definitive Announcement.
Goto page 1, 2  Next
 
Post new topic   Reply to topic    HIARCS Chess Forums Forum Index -> Main Lobby / General Discussions
View previous topic :: View next topic  
Author
Fernando
Admiral of the Fleet


Joined: 31 Jul 2007
Posts: 1931
Location: Santiago de Chile

PostPosted: Sun Dec 10, 2017 5:48 pm    Post subject: Absolute, definitive Announcement. Reply with quote

Nevermore, no matter what, I will try to install an emulator on anything even if I get the support of some friendly guys here, as Nick did. For a reason or another, I do not get things to run, but I often get a problem with my computer. Do not listen to me if again I ask for help. I can live with a Sargon 3 running not at its best in a PC platform.

Resigned regards
Fern
_________________
Festina Lente
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Volodymyr
Member


Joined: 08 Apr 2017
Posts: 49
Location: Ukraine,Radyvyliv

PostPosted: Sun Dec 10, 2017 9:00 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Fernando
I think this will cheer you up.
I have a quick start in the shell of D-Fend Reloaded.It is very convenient.

Parameters for quick start
"D:\Chess\Chess EMU\WinUAE3400\Sargon III.uae" for WinUAE Sargon III
"D:\Chess\Chess EMU\ATARI ST\Steem.SSE.3.9.0\Psion 2.00.sts" for Steem Atari Psion 2
"D:\Chess\CB-Emu\roms\feagv10.zip" for CB-MESS Fidelity AG 10


Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Volodymyr
Member


Joined: 08 Apr 2017
Posts: 49
Location: Ukraine,Radyvyliv

PostPosted: Sun Dec 10, 2017 10:16 pm    Post subject: Reply with quote

I found a video tutorial for running Amiga.

https://www.youtube.com/watch?v=Ma0_yfsk1gk
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fernando
Admiral of the Fleet


Joined: 31 Jul 2007
Posts: 1931
Location: Santiago de Chile

PostPosted: Sun Dec 10, 2017 11:16 pm    Post subject: Reply with quote

Volodymyr wrote:
Hi Fernando
I think this will cheer you up.
I have a quick start in the shell of D-Fend Reloaded.It is very convenient.

Parameters for quick start
"D:\Chess\Chess EMU\WinUAE3400\Sargon III.uae" for WinUAE Sargon III
"D:\Chess\Chess EMU\ATARI ST\Steem.SSE.3.9.0\Psion 2.00.sts" for Steem Atari Psion 2
"D:\Chess\CB-Emu\roms\feagv10.zip" for CB-MESS Fidelity AG 10




You are very kind but all that for me is chinese.
I will keep my promise not to mess around with these things anymore.
_________________
Festina Lente
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
spacious_mind
Senior Member


Joined: 01 Aug 2007
Posts: 2967
Location: Alabama

PostPosted: Mon Dec 11, 2017 12:20 am    Post subject: Reply with quote

Hi Fernando,

I will show you step by step instructions. There are only 7 seven steps and that includes downloading the winuae64.zip file that I sent to you.

It is very easy if you follow the instruction exactly and do not ignore anything, because I think your NUMBER 1 mistake start on how and where you download the ZIP file. I think you don't even download it what you do is "open" it immediately and that is the mistake you make right at the beginning when you get the file from me.

So I will show you why it is important that you follow my instructions exactly and you will play in 2 minutes maximum Sargon 3!! Smile

First your mistakes and why you must follow instructions exactly!



With Winuae64 you have to show exactly the correct path to the folders in the "PATHS" section as you can see in the above picture.



Also you have to tell Winuae64 where the chess program is as you can see in the above picture.

What you have been doing is putting winuae somewhere on your computer and the "PATHS" and "QUICKSTART" information of where your chess program is you also do not tell it. So winuae64 does not know what you want it to do.

This is why it never works for you!!!!!!!!!

Now if you follow these 7 steps exactly then you will play in 2 minutes maximum I promise. But you have to follow instructions and not ignore them!!!!!!!!!!!

Start from the beginning by first deleting all your other winuae downloads.



How to set up zipfile I sent to you:


Step 1



In my last email that I sent to you yesterday with winuae64. Double click on the dropbox link. Above picture is email I sent to you. So Step 1 of 7 is very easy instruction! Smile

Step 2



DO NOT open the Dropbox zip file. Save it to your computer as I am showing you above. (So step 2 is also very easy)

Step 3



As you can see I had downloaded my example winuae64 zip file to "DOWNLOADS" on my computer. Please find where you downloaded the ZIP file and right click on it with our mouse and "Copy" on the menu as I am showing you in picture!

Step 4



Now paste winuae.zip to the C:drive of the computer and not in any other folder or subfolder!



When you have done that, you will see the winuae.zip file on your C: drive exactly as I am showing to you in above picture.

Ok so far you have done absolutely nothing with winuae64 zip file other than put it in the correct place on your computer.

Step 5



So now you have to unzip winuae64!! Right click winuae64 and do "Extract files" and not any of the other unzipping options! The other unzipping options might create an extra folder and then the WINUae64 program will not be able to read them again. (Exactly the problem that you have now)

So you must follow the exact unzipping instructions.

Step 6



Step 6 is also easy! You just have to double click on winuae64 application to start it! So this is really the first thing that you have to do with winuae.64!!

Step 7



Now this is the second thing you have to do with winuae64! You go to "CONFIGURATIONS" and double click on any of the chess programs that I have prepared for you!

And that is it 5 unzipping steps and 2 steps to play!!!



And there you have it Sargon 3 is playing at 68060 on Amiga!!

It is not the emulator that is hard! You just have to follow the unzipping instructions correctly!

To leave a program after you played it, you just press "ALT" pressed down and "TAB" key to exit the game window and close winuae64. Then if you want to start another game with another program, you open winuae64 again and under "CONFIGURATIONS" double click on other program and play!!!

And that is it.

2 minutes max to set up and play! But you have to know how to do correct unzipping on your computer. The program itself is easy the way I set it up for you!! (only 2 steps)!!

Best regards
_________________
Nick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Fernando
Admiral of the Fleet


Joined: 31 Jul 2007
Posts: 1931
Location: Santiago de Chile

PostPosted: Mon Dec 11, 2017 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

you mention a 64 thing and my comp is 32 bits. That is one thing to consider.
second. i already erasesd the files you sent to me. Sorry about that, but it is my custom to erase all the time anything that I do not use at the moment. probably stupid, but there it is, so I cannot begin the steps because I have nothing in hand of what you sent to me.
I am really amazed at your patience with an old chap like me that is extremely tired due to years of continuing work in several jobs, not much sleep, etc. I am afraid to find if I still remenber the artimetic tables 3x4, etc Smile

Fern
_________________
Festina Lente
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fernando
Admiral of the Fleet


Joined: 31 Jul 2007
Posts: 1931
Location: Santiago de Chile

PostPosted: Mon Dec 11, 2017 5:24 pm    Post subject: Reply with quote

Ok, I gathered the rest of my mental forces and understood what is necessary to do.....
Now If only you can send me all the package again.
AND
as a reward for your patience I have something for you that probably you never heard of it before: the program ALEX, Automatic Learning Expert System, full package, original package, a freak thing of the 90's...!
Just send me again your address to send it to you IF you do not have it.

Good deeds are the seed of goods fruits.
Meister Fern

Fern
_________________
Festina Lente
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Fernando
Admiral of the Fleet


Joined: 31 Jul 2007
Posts: 1931
Location: Santiago de Chile

PostPosted: Mon Dec 11, 2017 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

I followed the recipe with the thing you sent to me, which I found, but it does not work because my Pc is 32 bits. I think there is now the problem
_________________
Festina Lente
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
spacious_mind
Senior Member


Joined: 01 Aug 2007
Posts: 2967
Location: Alabama

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 1:36 am    Post subject: Reply with quote

Fernando wrote:
I followed the recipe with the thing you sent to me, which I found, but it does not work because my Pc is 32 bits. I think there is now the problem


Hi Fernando,

Ok, when you said you had Windows 10, I assumed you had 64 bit. I will prepare the exact same for you in 32 Bit, and I will test it to make sure it works before I send it to you.

I just need a couple of days to do it. In the week I have to work so that I can buy food for my 4 cats Smile

Best regards

Nick
_________________
Nick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Fernando
Admiral of the Fleet


Joined: 31 Jul 2007
Posts: 1931
Location: Santiago de Chile

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 2:07 am    Post subject: Reply with quote

spacious_mind wrote:
Fernando wrote:
I followed the recipe with the thing you sent to me, which I found, but it does not work because my Pc is 32 bits. I think there is now the problem


Hi Fernando,

Ok, when you said you had Windows 10, I assumed you had 64 bit. I will prepare the exact same for you in 32 Bit, and I will test it to make sure it works before I send it to you.

I just need a couple of days to do it. In the week I have to work so that I can buy food for my 4 cats Smile

Best regards

Nick


four cats?
I have three and five dogs, not to count the doves that comes to get some food, the parrots and some others beasts I feed.
I work to sustain a Zoo regards
Remember to send me your address again to send you that Alex thing if that interest you.
Fern
_________________
Festina Lente
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
spacious_mind
Senior Member


Joined: 01 Aug 2007
Posts: 2967
Location: Alabama

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 12:37 pm    Post subject: Reply with quote

Fernando wrote:

four cats?
I have three and five dogs, not to count the doves that comes to get some food, the parrots and some others beasts I feed.


And a partridge in a pear tree....

Ok you got mail!

Best regards and crossing fingers....
_________________
Nick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Fernando
Admiral of the Fleet


Joined: 31 Jul 2007
Posts: 1931
Location: Santiago de Chile

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 5:00 pm    Post subject: Reply with quote

spacious_mind wrote:
Fernando wrote:

four cats?
I have three and five dogs, not to count the doves that comes to get some food, the parrots and some others beasts I feed.


And a partridge in a pear tree....

Ok you got mail!

Best regards and crossing fingers....


again....Sad
_________________
Festina Lente
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
spacious_mind
Senior Member


Joined: 01 Aug 2007
Posts: 2967
Location: Alabama

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 8:22 pm    Post subject: Reply with quote

Fernando wrote:

again....Sad



Did you do this below?



Did you put WINUae3500 zip file into C: drive (Not subdirectory) and unzip with right click mouse and "Extract Here".

If yes then 32 bit winuae works. I tried it on two computers to check.

regards
Nick
_________________
Nick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Fernando
Admiral of the Fleet


Joined: 31 Jul 2007
Posts: 1931
Location: Santiago de Chile

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 8:31 pm    Post subject: Reply with quote

Nick, I am not THAT retarded. I did it as you say.
My question now: you tested all this in w10 or w7?
_________________
Festina Lente
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
spacious_mind
Senior Member


Joined: 01 Aug 2007
Posts: 2967
Location: Alabama

PostPosted: Tue Dec 12, 2017 10:15 pm    Post subject: Reply with quote

Fernando wrote:
Nick, I am not THAT retarded. I did it as you say.
My question now: you tested all this in w10 or w7?


It is all tested on Windows 10. I don't have win7 or 8 on any modern computers anymore.

What error message are you getting?

If you have the program folders all in C: WinUAE3500 and it loads but does not work.

Then click on the PATHS directory. If you do not see C:\WinUAE3500\ there and see something else then that means that you still have other versions of winuae on your computer and you have to go to those folders and delete them.

So you might have to open winuae 3 or 4 times, look at PATHS and then go and then close winuae and go to those folders and delete.

In the end when all the places are deleted and you open winuare3500 you will automatically in the Paths folder see C: WinUAE3500.

So when you see C: WinUAE3500 in the PATHS folder for everything then it will work.

Maybe your problem now is that you still have other winuae folders on your computer.

Other than this I cannot imagine why it would not work when it works on all my computers.

Best regards
_________________
Nick
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    HIARCS Chess Forums Forum Index -> Main Lobby / General Discussions All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Protected by Anti-Spam ACP